31 Mai, 2017
Sistemul de nuantare profesionala de la Duraziv

Pentru o paleta de culori variata, DURAZIV ColorPRO a lansat sistemul de nuantare profesional pentru vopsele superlavabile si tencuieli decorative. Aveti la dispoziţie 524 de culori, de la diverse tente de alb si pasteluri diafane, la culori medii si super-saturate pe care le puteti combina in mii de variante. 


Pigmentii originali asigura o stabilitate indelungata a culorii, iar bazele de nuantare DURAZIV ColorPRO cu Kauciuc sunt produse premium de finisaj – cu grad superior de lavabilitate si acoperire perfecta, in două straturi. 

Pentru exterior, puteti opta pentru Vopsea lavabila de exterior cu Kauciuc Clima Protect, TDS cu Kauciuc Clima Protect, TDS Standard cu Silicon, VDS cu Kauciuc.

Sistemul de nuantare computerizata este disponibil in cele peste 100 de Centre de colorare din tara, iar dintre acestea 3 se gasesc la Arad, in magazinele Fluidix. Ne mandrim cu Calin Bradean, expertul nostru cromatic, maestru si campion in arta colorarii, cu o experienta de 18 ani in domeniu. 

Mult timp clientii preferau albul atunci cand venea vorba de amenajarea spatiului de locuit, dar in ultima vreme se indreapta tot mai mult spre culori, combinatii de culori si nuante cat mai aparte. Asadar, e nevoie de o precizie cat mai mare atunci cand vorbim de obtinerea culorii perfecte.


Iata ce spune Calin despre gama ColorPro de la Duraziv.

"Tehnologia tintometrica de colorare cu pigment solid BASF, pe langa faptul ca intruneste actualele standarde ecologice stricte, este foarte precisa ca exactitate colorimetrica si repetabilitate la loturi diferite, fapt remarcat de clienti de-a lungul timpului. Nu in ultimul rand, stabilitatea culorilor la factorii externi (UV, intemperii) ne-au impulsionat sa recomandam cu incredere produsele colorate cu acesta tehnologie. Paletarele de culori din gama Duraziv acopera o varietate de tonuri si nuante atent selectionate, facand de nerefuzat combinatiile pastel sau accent. De la tonurile pastel pana la saturatiile puternice, de la combinatiile discrete pana la contrastele extravagante, Duraziv ColorPRO ofera tot ceea ce un client si-ar putea dori."


Pont! 

Cu cat o culoare reflecta mai multa lumina, cu atat absoarbe mai putina caldura, de aceea pentru cladirile izolate cu termosistem se recomanda culori cu Y >20%, iar pe suprafetele puternic insorite sunt indicate culori cu Y > 35%.(Y este coeficientul de reflexie a luminii, trecut sub fiecare culoare, in partea dreapta).

Culorile inchise absorb in general mult mai multa caldura decat cele deschise si se recomanda folosirea lor pe max. 10% din suprafata fatadei expuse la soare.